Lessen

X

Bij Salsavolcanica geven wij lessen in Salsa, Bachata, Kizomba en Zumba voor volwassenen. Voor kinderen bieden wij lessen aan in Salsa en Zumba.

Op deze pagina vindt je van al deze lessen een korte beschrijving. Wil je er meer van weten, klik dan op de naam van de les.

Salsa

Salsa is nog steeds de meest gedanste Latin dans, je kan bijna overal Salsa dansen op salsafeesten en het is dan ook internationaal zeer populair. Dat kan ook niet anders want deze heerlijke dans heeft lekker opzwepende muziek en ritmes. Ook enthousiast geraakt? Bij ons ben je aan het juiste adres voor professionele, gezellige en leerzame lessen.
Focus op: musicality/ dansen met je hele lichaam (niet alleen figuurtjes)

Bachata

Wie kent tegenwoordig Bachata niet? De dans wordt steeds populairder en terecht, want als danser kan je je creativiteit erin enorm kwijt. Centraal staat het echt leren dansen (of je nu een beginner bent of een ervaren danser), maar ook ‘lead and follow’ techniques en styling. Ben jij ook benieuwd naar deze sensuele en vrolijke dansvorm, bij ons ben je aan het juiste adres voor professionele, gezellige en leerzame lessen en kan je naast de reguliere Bachata lessen ook Dominicaanse Bachata volgen (klik op dominicaanse Bachata voor uitleg)
Focus op: musicality (muziek interpretatie)/ dansen met je hele lichaam (niet alleen figuurtjes) en footwork

Kizomba

Kizomba is van oorsprong een dans uit Angola, het woord betekent ‘feest’. De dans is een mix van de Angolese semba met de traditionele zouk. Qua beweging lijkt de dans op de Tango maar de Afrikaanse invloed is goed zichtbaar. De dans staat dan ook bekend als ‘Afrikaanse Tango’ met heel veel heupbewegingen welke in een voor-, achter- en zijwaarts ritme bewegen. De partnerhouding is vrij ‘close’ en de connectie hierin speelt een grote rol.

Zumba

Zumba is een dance-fitness programma dat gebaseerd is op Zuid-Amerikaanse dans, zoals Salsa, Merengue, Axé, Samba, Cumbia & Reggaeton. Zumba betekent in het Colombiaans-Spaans, ‘snel bewegen en lol hebben’, en dat heb je zeker!

Zumba is dé workout om lekker bezig te zijn en ook nog eens calorieën te verbranden! Door de geweldige mix van alle soorten Latin dansen op heerlijke muziek, is het heerlijk om te doen en ook nog goed voor de lijn ook. Uit onderzoek is gebleken dat je met Zumba tot 1000 calorieën per uur verbrandt, alleen doe je dit wel op een leuke manier! Het geheim van Zumba is de zogenaamde ‘ritmeprogressie’  techniek. Met alle Zumba bewegingen geïnspireerd door de Latin wereld, werk je aan je middel, buikspieren, onderlichaam, bovenlichaam en benen tegelijkertijd en dit alles op een heerlijk opzwepende beat! Natuurlijk blijven wij als Zuid-Amerikaanse dansschool trouw aan de oorspronkelijk dansvormen die in Zumba voorkomen maar dan vermenigvuldigd met enthousiasme!